Skip to content

Links

Sport algemeen Sport algemeen Hier staan links over andere sporten dan schaatsen die wellicht interessant voor de lezer kunnen zijn.

NOC-NSF

Nederlands Olympisch Comité* Nederlandse Sport Federatie (NOC*NSF) is de bundeling van de georganiseerde sport in Nederland. De negentig aangesloten landelijke sportorganisaties vertegenwoordigen samen ongeveer 25.000 verenigingen met in totaal ruim 4,8 miljoen georganiseerde sporters.

Stichting LOOT

LOOT staat voor Landelijke Organisatie Onderwijs en Topsport.
De stichting LOOT is een samenwerkingsverband tussen 30 scholen in het voortgezet onderwijs, die toptalenten in sport ondersteunen om hun schoolcarrière met hun topsport te kunnen combineren. Deze scholen zitten verspreid over heel Nederland, kijk bij -locaties van Topsport Talentscholen voor de plaatsen waar een Topsport Talentschool gevestigd is.

Schaatssport Schaatssport Hier staan allerlei links die te maken hebben met de schaatssport.

KNSB

Hier staan allerlei KNSB activiteiten.

Solid Aqua

Schaatstrainingsgroep Solid Aqua.

Voeding Voeding Hier staan links met informatie over goede voeding voor sporters.

Sportzorg

Onder sportzorg wordt de zorg verstaan die specifiek gericht is op het behoud, herstel en bevordering van de gezondheid van de sportende of bewegende populatie.

Aan de ene kant richt sportzorg zich op het behoud en de bevordering van de gezondheid door sporten en bewegen (preventie), maar de aandacht gaat ook uit naar het voorkómen van (herhalingen van) blessures. Aan de andere kant houdt sportzorg zich bezig met het behandelen van blessures, gericht op het weer gaan sporten of bewegen.

De meerwaarde van sportzorg boven de reguliere zorg die bijvoorbeeld huisartsen of specialisten verlenen, is gelegen in de specifieke kennis over sportgerelateerde aandoeningen, de balans tussen belasting en belastbaarheid en sporten met een chronische aandoening. Deze zorg kan onder andere worden geboden door sportartsen, sportfysiotherapeuten en sportmasseurs.

Sport en dieet

Wat kan sport-en-dieet.nl voor u doen?

Mijn naam is Sjoerd Stienstra, een ervaren en geroutineerd sportliefhebber, coach en trainer. Vanaf wanneer ik kon lopen ben ik dagelijks actief geweest in verschillende sporten; voetbal, badminton, krachttraining, bodybuilding en verschillende duursporten. De meeste van deze sporten heb ik op een hoog niveau beoefend.

Dit gebeurde echter niet van de één op de andere dag, maar het was het resultaat van veel onderzoek, trial and error, hard werk en een wil en motivatie om mijn doelen te bereiken.

Als trainer en coach heb ik mensen hun doelen sneller kunnen laten bereiken dan zij ooit voor mogelijk hielden. Via sport-en-dieet.nl geef ik tips, ontdekkingen, weetjes en ervaringen op gebied van sport en dieet die ik ben tegengekomen bij het bereiken van mijn sportdoelen, zodat ook u uw doel bereiken kan op een effectieve en efficiënte manier.
Mijn hoofddoel van deze site is het overdragen van mijn kennis zodat een ieder zijn of haar eigen gestelde doelen op een doelgerichte manier kan bereiken.

Recensies Recensies

Lid worden?

Graag verwelkomen wij u ook dit jaar weer als lid van de IJsvereniging Venhuizen e.o.